Om föreningen

Swedish Swing Society, SSS är en ideell förening som bildades 1978 och har idag ca 700 aktiva medlemmar. Ideell betyder att ingen är anställd utan alla gör detta på sin fritid. Föreningen har som målsättning att främja och ta tillvara intresset för Lindy Hop.

SSS anordnar kurser för sina medlemmar i framförallt Lindy Hop, men ger även kurser i Stepp och Balboa. Instruktörerna är erfarna och har visat framfötterna på stora tävlingar både i Sverige och internationellt.

SSS ordnar Swingkvällar och elevdanskvällar några gånger per år. Swingkvällarna är partykvällar, med barservering och ibland en kort introkurs i någon swingrelaterad dans.

Medlemsmatrikel
Är du medlem i SSS kan du få tillgång till vår medlemslista här.

Just nu söker SSS ny lokal!

Anledningen är att våran nuvarande fastighetsägare Oscar Properties kommer att bygga bostadsrätter i fastigheten och har dessvärre inget intresse av en dansförening som hyresgäster. Vi har sammanfattat våra önskemål och kravlista för en ny lokal nedan.

Vad letar vi efter? Vi vill gärna få din hjälp med tips på lokaler som uppfyller följande krav och önskemål:

• Yta: minst 250 kvm och uppåt. Beror på hyran.
  • Lokal av lite större yta kan också vara intressant, upp till 700-800 kvm beroende på kvm pris
  • Takhöjd: minimum 2,5–3,0 meter (Vi har idag 3.4m) gärna högre
  • Utan pelare på dansytorna (minimum avstånd mellan pelare 10m)
  • Läge: helst innanför tullarna med nära till T-bana och med parkeringsmöjlighet men vi tittar på närförorter också