Kursstarten skjuts upp, socialdans inställd tills vidare

Hej! 
 
Med anledning av den rådande smittspridningen har föreningen valt att planera om verksamheten.
 
Swedish Swing Society är en idrottsförening och del av Danssportförbundet. Vi har därför kontrollerat med dem vad som gäller för vår verksamhet. Det finns ingen generell begränsning för föreningen att fortsätta med dansträning eller kursverksamheten där samma deltagare träffas varje vecka. Verksamheten ska däremot själv göra en bedömning om man kan göra förändringar som minskar smittspridningen men ändå utöva verksamhet. 
 
Socialdansen och enskilda prova-på där olika deltagare möts varje gång är mera tveksamt enligt Danssportförbundet och närmare att jämföra med en danskväll på disko eller en cup/läger.
 
Den 16 januari väntas myndigheterna meddela om restriktionerna kommer att ändras för idrotten. 
 
Med utgångspunkt från ovanstående har föreningen beslutat att tills vidare ställa in socialdansen och prova-på.
 
Vi kommer däremot anordna öppen träning för medlemmar med start från 9 januari.
 
Med en förhoppning om att smittläget är på nedgång om några veckor har föreningen också beslutat att flytta fram kursstarterna till 14 februari.
 
Skulle det visa sig att samma restriktioner råder när kursstart närmar sig kommer föreningen att se över kursernas storlek och kanske göra lite mindre grupper. Vi kommer då försöka kompensera detta med extra-insatta kurser för de kurser med stort deltagar-antal. För parkurser kommer vi överväga rotation i mindre grupper istället för hel klass. Vi inväntar besked 16 januari innan några beslut fattas.  
 
 
Kursstart 14 februari
 
Som första lösning har vi beslutat att flytta fram vårens kursstart till den 14 februari för att förhoppningsvis kunna köra normala kurser som blir roligast för alla.
 
Vi flaggar redan nu för att det är troligt att vi kommer införa kontroll av covidpass på kurserna. Har du inte tagit de vaccineringar som behövs är det hög tid att boka in dem. Vi vill i det längsta undvika att någon blir allvarligt sjuk genom att delta på våra aktiviteter.
 
Om du redan blivit antagen till en kurs behåller du din plats. 
Skulle det vara så att du nu inte vill gå kursen önskar vi att du meddelar oss så fort som möjligt. Du kan då välja att låta pengarna stå kvar till en annan kurs längre fram, eller få pengarna tillbaka. Administrativt hoppas vi såklart på det första alternativet men vi har full förståelse oavsett vad du väljer.
 
Skulle det vara så att situationen inte blivit bättre när kursstart närmar sig kommer vi ändå starta kurser. Vi återkommer med det upplägget, om det blir aktuellt.
 
 
Öppet hus och prova-på-dagar
Preliminärt flyttas öppet hus och prova-på-dagarna till  lördag 5 februari respektive taster-dagar 7 -  10 februari. 
Vi hoppas så klart att detta kan bli av. 
 
Audition 
Tiderna för audition ligger kvar som innan, för att delta; anmäl dig via hemsidan. Audition kostar inget.
https://www.swedishswing.se/samtliga-aktuella-kurser
 
Audition för lindy hop sker 17 januari 2022
Audition för balboa sker 20 januari 2022
 
 
Workshops
Fast feet lindy hop med Christina Loukaki och Emil Håkansson
Denna kommer att flyttas framåt i tiden. Vi återkommer med nytt datum!
 
Öppen träning för medlemmar
Öppen träning kommer att ligga kvar. Första tillfället är redan nu på söndag 9 januari. Ta med dig en partner om du vill öva pardans!
 
 
Socialdans
Socialdansen ligger  på is tills vidare
Datumen för våren ligger fortfarande kvar, och  vi hoppas kunna återuppta dem igen senare i vår, men räkna med att åtminstone de närmaste kvällarna i januari och början på februari ställs in. 
 
 
 
 
Vi tycker att det är jättetråkigt att vi hamnat här igen, och hoppas verkligen att vi ser en snabb förbättring så att vi kan återvända till dansgolvet. Vi kommer att uppdatera med ny information när läget förändras eller när vi närmar oss det nya datumet för kursstarten. Ta hand om er så länge!