Collegiate Shag

Shag var en av de mest populära pardanserna i USA under swingeran!
 
Beroende på stil kan shagen vara både vild/energifylld och sofistikerad/subtil. Man kan dansa både nära/intimt och med mer avstånd till sin partner. Det gemensamma för de olika stilarna är att man oftast dansar med den ena armen högt. Fotarbetet är centralt och det finns ett oändligt antal grundstegsvariationer man kan använda för att sätta sin egen prägel på dansen. Shagen har också ett flertal karakteristiska figurer. 
 
Shag dansas framförallt till swingmusik och oftast i högre tempo än vad som är vanligt för lindy hop. Det går utmärkt att blanda shag med lindy hop och balboa, vilket man också gjorde under swingens utveckling. ”Collegiate” hänvisar till en stil som collegestudenter hade på 30- och 40-talet och som i vår tid används för att skilja dansen från andra danser som också kallas för shag, såsom exempelvis Carolina shag eller St Louis shag som är helt andra danser.
 
Vill du ha koll på allt som händer i Stockholms shagvärld kan du med fördel gilla fb-sidan (man måste inte vara med i fb för att se innehållet).
 

Inga aktiviteter eller artiklar hittade

 
Nivå 1
Denna första nivå riktar sig till dig som antingen är helt nybörjare eller har lite erfarenhet av shag. Vi går igenom shagens grundsteg och några av de vanligaste figurerna i sluten, öppen och side-by-side-position. Vi jobbar också med att knyta samman de olika figurerna med hjälp av olika övergångar. Den här nivån kan man med fördel gå flera gånger.

Nivå 2
På den här nivån behöver du inte längre tänka på ditt grundsteg och du känner dig säker på de vanligaste turerna. Du börjar få flyt i ditt dansande som följd av att du kommit igång med socialdans och/eller egen träning. Vi lär oss fler grundstegsvariationer och fördjupar oss i föra-/följateknik. Vi går igenom mer avancerade figurer, kommer upp i högre tempon, och ger dig verktyg för att själv kunna variera de vanligaste figurerna. 
 
Fler filmklipp
Showcase med populära lärare: https://www.youtube.com/watch?v=uUGsLoZYXb4
Gammalt filmklipp med shag: https://www.youtube.com/watch?v=y4_J635nlnE
Våra lärare är med och uppträder på Herräng Dance Camp: https://www.youtube.com/watch?v=LwYKQaPpSlE