Om föreningen

Föreningen Swedish Swing Society, SSS, är en allmännyttig ideell förening som bildades 1978 och har idag ca 700 aktiva medlemmar. Ideell betyder att ingen är anställd utan alla gör detta på sin fritid. Föreningen har som främsta målsättning att främja och ta tillvara intresset för Lindy Hop.

SSS anordnar kurser för sina medlemmar i framförallt Lindy Hop, men ger även kurser i andra swingrelaterade danser. Instruktörerna är erfarna och har visat framfötterna på stora tävlingar både i Sverige och internationellt.

SSS ordnar socialdanskvällar några gånger per år med olika inriktning: Dans och Galej, Friday Night Blues och Friday Night Shuffle är de mest frekventa. Socialdanskvällarna kan ibland ha livemusik, ofta någon kort prova-på i någon swingrelaterad dans. Det finns cafe.

Vill du läsa mer om ideella föreningar i allmänhet och hur det fungerar? Testa den här länken!

Swedish Swing Society söker ny lokal!

Just nu har vi egen lokal för vår kursverksamhet. Vi ser dock inte den nuvarande lokalen som en permanent lösning. Vi tror att det finns en lokal som är ännu bättre för vår verksamhet där ute någonstans! Tipsa oss gärna! Skicka dina förslag till info(@)swedishswing.se

Sammanställning över krav och önskemål på föreningslokalen finns här.