Socialdans

För information om kommande danskvällar, följ oss på Facebook!

 

De mest frekvent återkommande danskvällarna är Dans och Galej (lindyhop/balboa/blues), Friday Night Blues (blues) och Friday Night Shuffle (balboa) men även andra mer eller mindre spontant arrangerade danskvällar med egna teman kan förekomma.

Ideella krafter!
Anordnandet av danskvällarna bygger på ideella krafter. Ju fler som hjälper till detso fler socialdanskvällar kan vi anordna. Vi behöver, och uppskattar(!), medlemmar som hjälper till att ställa i ordning lokal, tar entré, bakar, diskar, säljer fika, DJ:ar, städar. Känner du att du är intresserad? Maila oss på info@swedishswing.se! Följer du oss på facebook så kommer det upp listor inför varje event där man kan skriva upp sig för ett pass i entren, eller fiket eller kanske ett bakverk att ta med.

Entréavgift
Det är lite olika entreavgift beroende på arrangemang men det är alltid rabatt för klubbens egna medlemmar! (Var beredd på att visa upp ditt digitala medlemskort i entrén så går det fortare med betalningen.)

Hitta danskvällar
Danskvällarna läggs upp i vår kalender på hemsidan så snart datum är satta. Så snart innehållet för en danskväll är klart finns det också upplagt på första sidan under "Kommande danskvällar". Vi har också en facebookgrupp för föreningens socialdans. Den heter "Dans och Galej på SSS". Där annonseras alla föreningens socialdanskvällar, även de som inte går under namnet Dans och Galej. Föreningen har också en  Facebooksida där danskvällar (och andra aktiviteter annonseras)

Observera att planer kan ändra sig och det kan droppa in någon extra kväll om andan faller på hos socialdansgruppen eller försvinna någon kväll om resurserna inte räcker till. Håll korpgluggarna öppna!

 

Dans och Galej
Dans och Galej är oftast ett lite större arrangemang med flera dansgolv. Vi håller då till på Birkagården på Karlbergsvägen 86B.
Här kan du alltid dansa lindy hop, oftast finns det även dansgolv för balboa, shag och blues. På Birkagården kan vi köra upp till TRE dansgolv.
Ibland har vi grymma liveband, annars står våra DJ:s för musiken. Ibland har vi prova-på-klasser eller tävlingar.

Mer detaljerad information om respektive danskväll återfinns i dess inbjudan/event. Joina oss på Facebook (ja du måste gå med...) för att hålla dig uppdaterad om vad som händer.

 

Friday Night Shuffle
Det här är föreningens socialdanskväll med inriktning mot balboa. Den arrangeras i klubblokalen på Odengatan 89. Ofta ingår även någon tasterklass i början på kvällen. Vanligen finns också ett balboagolv på våra Dans och Galej-kvällar.

 

Friday Night Blues
Socialdanskväll som anordnas i klubblokalen på Odengatan 89 med inrikting mot blues. Socialdans i blues finns också på eget dansgolv på en del av de Dans och Galej som anordnas. 

Vill du hålla dig uppdaterad om vad som sker i Stockholms bluesvärld, gå med i FB-gruppen Stockholm Blues. Du måste vara med i FB för att kunna följa den gruppen!